Vrste solarnih elektranaSolarne elektrane na krovovima:

Adekvatne su za objekte sa klasičnim krovnim pokrivačem i nagibom krova od 0° do 60°.
Krovni pokrivač treba da bude u zadovoljavajućem stanju u narednih 30 i više godina, koliko traje životni vek solarne elektrane. Potrebna je važeća građevinska dozvola za objekat i kvote koje trenutno iznose 5 MW godišnje za solarne elektrane.


Integrisane solarne elektrane:

Integrisane solarne elektrane su posebna vrsta solarnih elektrana u kojima fotonaponski moduli predstavljaju primarni krovni pokrivač. Integrisane solarne elektrane odlikuje dobra estetika i najadekvatnija su rešenja za novogradnju i u slučaju da je postojeći krovni pokrivač objekta dotrajao i treba da se zameni.  Potrebna je važeća građevinska dozvola za objekat i kvote koje trenutno iznose 5 MW godišnje za solarne elektrane.

Samostojeće solarne elektrane:

Samostojeće solarne elektrane predstavljaju odličan izvor dobitka na neiskorišćenim zemljištima. Sa odgovarajućom potkonstrukcijom postižemo optimalno usmeravanje fotonaponskih modula i time obezbeđujemo najvišu profitabilnost solarne elektrane. Za postavljanje samostojeće solarne elektrane potrebno je obezbediti građevinsku dozvolu i kvote koje trenutno iznose 5 MW godišnje za solarne elektrane.

Autonomne solarne elektrane:

Autonomni sistemi su rešenje za nezavisno energetsko snabdevanje individualnih kuća i ostalih manjih objekata. Omogućavaju energetsko snabdevanje vikendica, prikolica za kampovanje, planinskih domova, zidanica, baznih stanica i svih objekata koje nije moguće priključiti na javnu distributivnu mrežu. 

Solarni parking

Parking prostor može se pretvoriti u produktivne solarne elektrane. Solarni moduli montiraju se na nadstrešice parkinga, gde proizvode električnu energiju i štite automobil od vremenskih uticaja (kiša, sneg, grad).

Solarne nadstrešnice

Pomoću specifične potkonstrukcije proizvođača Mecosun i Solrif možemo napraviti nadstrešnicu, gde solarni moduli zamene krov.Nadstrešnica služi kao zaštita za automobile, zimsko-letnje bašte ili zaštita za bašte od vremenskih uslova (kiša, sneg, grad).

Plan-net solar d.o.o.

SRBIJA
  Lješka 45
  11030 Beograd
+386 1 363 31 31
info@plan-net-solar.rs
   
SLOVENIJA
  Kamnik pod Krimom 8B
  1352 Preserje
+386 1 363 31 31
info@plan-net.si
 
 
 

9.2.2016
Besplatno vam izradimo elektro projekat za solarno elektrano
Prilikom naručivanja solarne elektrane ključ u ruke, besplatno vam izradimo elektro projekat za so ... više...
 
 

20.8.2014
13 solarnih elektrana Plan-net Solar u opštini Bogatić
U opštini Bogatić smo izgradili 13 solarnih elektrana za investitora MI SOLARFACTORY ukupne snage ... više...

Prijava na Plan-net solar e-vesti

Saglasan sam, da mi preduzeće Plan-net solar šalje e-mail obaveštenja i podatke obrađuje u skladu sa Pravnim obaveštenjem.
Sva prava zadržana. © 2012 Plan-net Solar d.o.o.
sončna elektrarna  
fotovoltaika
Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja lažje uporabe spletne storitve in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Zavračam