Solarne elektrane

Sunce sija besplatno. Sunce svojom energijom stvara kopnene ekosisteme i omogućava život milionima životinjskih vrsta. I mi ljudi smo deo tog životnog ciklusa. Zbog naših energetskih potreba, planeta Zemlja je skoro izbačena iz ravnoteže, a ipak pomoću tehnologije možemo da zahvatimo sunčevu svetlost i iskoristimo je kao najčistiji izvor energije. Samo na ovaj način čovečanstvo može dalje nesmetano da se razvija, a istovremeno će se sačuvati krhka ravnoteža naše planete. Cene solarnih modula su u poslednje vreme znatno snižene, a njihova efikasnost  se povećala. Država subvencijama i zakonskim uređenjem omogućava veću profitabilnost investicije u sopstvenu solarnu elektranu.


Investicija za život – investicija u život.
Životni vek solarne elektrane je najmanje trideset godina. Sama investicija se vraća pre isteka deset godina i to uz redovni godišnji prihod između 8 i 12% od osnovnog ulaganja. Novac od prodaje električne energije, između desete i tridesete godine rada elektrane predstavlja čistu dodatnu zaradu. Solarnu elektranu moguće je postaviti kao krov, na krov ili u blizini objekta.

Solarna elektrana je veoma pametna odluka, jer:

  • koristimo fotovoltaiku – obnovljivi izvor energije,
  • ne zagađujemo životnu sredinu,
  • lmožemo da prodajemo električnu energiju (premija),
  • sunčeva energija je neograničena.
Solarna elektrana ima tipičnu izlaznu snagu 90% od nominalne izlazne snage. Nakon deset godina rada efikasnost solarne elektrane opada za 10%.

Prodajna cena kWh, dobijena iz solarnih ćelija, jednaka je godišnjoj premiji plus tržišna cena sa svakim proizvedenim kWh električne energije.

Da li je solarna elektrana upravo za vas?


Iskoristite Vašu krovnu površinu i zaradite! Investicija u solarnu elektranu predstavlja investiciju sa niskim činiocem rizika i važi za veoma predvidivu i visoko profitabilnu investiciju.
Detaljnije >
 

Fotovoltaika - kako radi solarna elektrana

Solarne elektrane za svoj rad koriste energiju Sunca, koji je osnovni pogonski izvor energije na Zemlji. Izaberite fotovoltaiku – najsavremeniji elektroenergetski izvor. Detaljnije >
 

Izgradnja solarne elektrane

Nudimo Vam izgradnju solarne elektrane po sistemu ,,ključ u ruke’’. U preduzeću imamo zaposlen visoko kvalifikovan stručni kadar koji Vam obezbeđuje pomoć kod uređenja dokumentacije i vrhunsko izvođenje.  
Detaljnije >

4 vrste solarnih elektrana


IIzaberite vrstu svoje solarne elektrane Plan-net solar na osnovu vrste postojećeg ili budućeg krovnog pokrivača tj. statusa zemljišta.
Detaljnije >
 

Solarna elektrana po sistemu ,,ključ u ruke’’ ili izdavanje krova?

U neiskorišćene krovne površine investirajte sami ili možete da se dogovorite sa nama o njihovom iznajmljivanju. Solarna elektrana Vam donosi dobit od iznajmljivanja za korišćenje.
Detaljnije >
 

10 najčešćih pitanja o solarnim elektranama

Sve što moram da znam o solarnim elektranama.
Detaljnije >

Plan-net solar d.o.o.

SRBIJA
  Lješka 45
  11030 Beograd
+386 1 363 31 31
info@plan-net-solar.rs
   
SLOVENIJA
  Kamnik pod Krimom 8B
  1352 Preserje
+386 1 363 31 31
info@plan-net.si
 
 
 

9.2.2016
Besplatno vam izradimo elektro projekat za solarno elektrano
Prilikom naručivanja solarne elektrane ključ u ruke, besplatno vam izradimo elektro projekat za so ... više...
 
 

20.8.2014
13 solarnih elektrana Plan-net Solar u opštini Bogatić
U opštini Bogatić smo izgradili 13 solarnih elektrana za investitora MI SOLARFACTORY ukupne snage ... više...

Prijava na Plan-net solar e-vesti

Saglasan sam, da mi preduzeće Plan-net solar šalje e-mail obaveštenja i podatke obrađuje u skladu sa Pravnim obaveštenjem.
Sva prava zadržana. © 2012 Plan-net Solar d.o.o.
sončna elektrarna  
fotovoltaika
Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja lažje uporabe spletne storitve in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Zavračam