Hibridni moduli


NOVO! Solarna elektrana može da bude kompletno ili delimično opremljena hibridnim – termofotonaponskim modulima Fototherm. Omogućavaju istovremenu proizvodnju električne energije i termičke energije. Plan-net solar vam kao zastupnik termofotonaponskih modula Fototherm za Sloveniju, Hrvatsku i Srbiju omogućava inovativni i pouzdani rast razvoja fotovoltaže i zagrevanja sanitarne vode.Montiramo ih na:

  •      stambene krovove,
  •      krovove poslovnih, industrijskih i poljoprivrednih pogona,
  •      solarne elektrane,
  •      druge uređaje.

 

Termička energija, koja se stvara termofotonaponskim uređajem sa modulima, može da se koristi za različite potrebe, kao što je npr. delimična ili potpuna integracija grejanja:

  •      bazena,
  •      zračećih uređaja sa niskom temperaturom,
  •      tople sanitarne vode,
  •      industrijskih uređaja za preradu.

Uređaj sa modulima FOTOTHERM omogućava zadržavanje toplote sa hlađenjem fotonaponskih ćelija. Istovremeno omogućava povećanje efikasnosti električne konverzije. Proizvodi FOTOTHERM su izrađeni tako da ih je moguće koristiti i u praznim sistemima. Ukoliko okolnosti ne dozvoljavaju dodatno cirkulisanje tečnosti, uređaj se koristi kao obični fotonaponski uređaj.
Kod komercijalnih primercima, fotonaponske ćelije obično pretvaraju između 13% i 18% energije zračenja, a preostala energija ostaje između ćelija i povećava temperaturu uz naknadni gubitak efikasnosti konverzije fotonaponskih ćelija. Tehnologija FOTOTHERM se zasniva na fotonaponskoj proizvodnji zajedno sa zahvatanjem toplote fotonaponskih ćelija kristalnog panela. To omogućava povećanje proizvodnje električne energije (15 %–20 % na godišnjem nivou) i istovremeno proizvodnju termičke energije. Proizvodi FOTOTHERM su izrađeni tehnologijom i materijalom koji obezbeđuju trajnost i efikasnost, slično kao obični fotonaponski moduli.

 

Preduzeće Fototherm S.r.l., osnovano 2006. godine, proizvodi i trguje fotonaponskim modulima. Preduzeće ima patentiranu tehnologiju FOTOTHERM, koja se zasniva na komercijalnim fotonaponskim modulima najznačajnijih međunarodnih marki. U pogledu efikasnosti i sigurnosti nadogradnja dobijena tehnologijom FOTOTHERM obezbeđena je kvalitetom korišćenih proizvoda. Fototherm S.r.l. koristi i stečene kompetencije opštih ugovornih partnera za uređaje svih fotonaponskih i termofotonaponskih veličina. Konsolidovana saradnja sa preduzećem koje ima dugogodišnje iskustvo u ugradnji i planiranju, obezbeđuje visoki kvalitet planiranih i već instaliranih uređaja.

GREJANJE BAZENA

Princip funkcionisanja: danju vodeni tok hladi module FOTOTHERM da bi se održala optimalna funkcionalna i radna temperatura; apsorbovana termička energija se koristi za zagrevanje bazena.


UREĐAJI SA ZRAČEĆIM PANELIMA I GREJALICOM ZA VODU

Princip funkcionisanja: kod ove vrste uređaja,  termička energija koja se zadržala hlađenjem modula FOTOTHERM, koristi se za delimičnu ili celokupnu integraciju grejalice za vodu da bi se proizvela vrela sanitarna voda i integraciju uređaja sa zračećim panelima.

 

Regulator sa dva prenosa s paralelnim panelima i cirkulatorom se koristi za grejanje vode koja je u grejalici za vodu ili povratnom toku zračećeg uređaja.  Termički generator proverava da li je uređaj dostigao dovoljnu temperaturu. Eventualni višak neiskorišćene termičke energije se čuva u solarnom rezervoaru. Ukoliko je temperatura termičkog toka panela FOTOTHERM niža od temperature solarnog rezervoara, regulator uključuje ventil za razmenu da se paneli isključe i tako se iskoristi uskladištena termička energija. Menjač panela zagreva hladnu vodu, pre nego što dođe u grejalicu za vodu; tako se iskorišćava energija koju je uređaj FOTOTHERM proizveo i na niskoj temperaturi.

 
SPECIFIKACIJE

Fototherm fotonaponski moduli sa 60 ćelija 156 X 156 mm od polikristalnog silikona.

Moduli serije Fototherm Cs imaju sertifikat IEC61215 i opremljeni su anodizovanim aluminijumskim skeletom koji obezbeđuje zaštitu visokog kvaliteta od nastajanja rđe.


Specifikacije: pdfFototherm hibridni moduli (.pdf 537KB)

   

Plan-net solar d.o.o.

SRBIJA
  Lješka 45
  11030 Beograd
+386 1 363 31 31
info@plan-net-solar.rs
   
SLOVENIJA
  Kamnik pod Krimom 8B
  1352 Preserje
+386 1 363 31 31
info@plan-net.si
 
 
 

9.2.2016
Besplatno vam izradimo elektro projekat za solarno elektrano
Prilikom naručivanja solarne elektrane ključ u ruke, besplatno vam izradimo elektro projekat za so ... više...
 
 

20.8.2014
13 solarnih elektrana Plan-net Solar u opštini Bogatić
U opštini Bogatić smo izgradili 13 solarnih elektrana za investitora MI SOLARFACTORY ukupne snage ... više...

Prijava na Plan-net solar e-vesti

Saglasan sam, da mi preduzeće Plan-net solar šalje e-mail obaveštenja i podatke obrađuje u skladu sa Pravnim obaveštenjem.
Sva prava zadržana. © 2012 Plan-net Solar d.o.o.
sončna elektrarna  
fotovoltaika
Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja lažje uporabe spletne storitve in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Zavračam